9 Ekim 2008 Perşembe

Dua



Ya Rabbi, insanlığı yürüdüğü yanlış ve kendi yaradılışına aykırı istikamette koşmaktan alıkoy, ya Rabbi.

Ya Rabbi, insana kendi varlığının büyüklüğünün telkin edecek sebepler yarat. İnsanları ölüme koşmaktan, mantık ve iradelerinin dışına çıkmaktan kurtar Allahım, yardımcı ol.

Ya Rabbi, insanı insan karşısında utanılacak derecede alçaltan olayların şahidi yapma Allahım. Bizi bizden koru. Bizi bizim varlığımızın cevherine ulaştır. Bizi düşüncesizliklerin karanlığından kurtar. Bizi şeytan denilen, içimizdeki yanlış istikametlere yönelten, bilinçsiz maksatlar ve hamlelerin pençesinden kurtar Allahım.

Ya Rabbi, insanlığı doğru, güzel ve iyi konularında birleştir, bir yenilmez kuvvet haline getir.

Ya Rabbi, mukadder akibetimizi çok çabuk bitir ki, bu dünya yeniden muazzam bir mezarlık olmasın.

Ya Rabbi, şuursuzluklarımızdan dolayı bizi bağışla. Sahip kıldığın büyüklükler karşısında bekçiliğini dahi yapamadığımızı bize hatırlat.

Ya Rabbi, insanı daima meleklik yönüne dönme iradesinden uzak düşüren kötü tutkuların pençesinden kurtar Allahım.

Ya Rabbi, insanları farkına varmadıkları ve kendilerinin saadet kaynağı olduğunu sandıkları tuzaklardan kurtulmak için ayılmalarına yardım edecek emirler halkeyle ya Rabbi.

Ya Rabbi, bizi varlığımızdan tiksinecek gafletlerin ve irade sapıklığının esiri yapma.

Allahım, bütün bunlar birer yalvarıştır. Sana iltica ediyoruz. Kendimizden şikayetçiyiz. Varlığımızın değeri hakkında bilgiye erişemedik, çünkü biz Tanrı eseriyiz. Bir Tanrı eserine bir kulun kolay kolay akıl erdiremeyeceğini anlıyoruz.

Ya Rabbi, bizi bize sahip kıl. Bunun için yalvarıyoruz, yalvarışlarımızı kabul et. İnsanları bu gülünç, bu kapkaranlık, bu asık suratlı görünüşlerinden bir an önce kurtar Allahım. Amin.

Mustafa Molla


1 yorum:

Hayat dedi ki...

Âmin, diyor; size de içten teşekkürlerimi iletiyorum.Sağ olunuz... : ))