27 Ağustos 2009 Perşembe

TERAZİLERİN BİR BAŞKA YÜZÜ


TERAZİLERİN BİR BAŞKA YÜZÜ

Neşeli güler yüzlü hoş sohbet bir Teraziyle karşılaştığınız zaman bütün Teraziler’in tatlı ve sempatik olduklarını sakın zannetmeyin. Hatta, o esprileriyle bütün kaygılarınızı silip süpüren dostunuz Terazi bile asık suratlı, yanına yaklaşılmaz biri oluverir. Kavga edenleri yatıştıran, arabulucu Terazi tiplerinin kendileri ise, tartışmaktan büyük zevk alır.
Çalışkan mı tembel mi, olduğuna karar veremeyeceğiniz tek burç Terazi’dir. Günlerce ve aylarca kafasını kaldırmadan çalışabilir. Kendini paralarcasına çalıştığını görüp ne kadar çalışkan olduğuna karar verirsiniz. Sonra öyle bir tembelleşir ki,kazağını sandalyenin üzerinden alıp dolaba götürmeye üşenir. Hele bir de etrafında pervane olup onun işlerini yapacak birileri varsa Terazi’nin üşengeçlik kefesi giderek ağır basacak, oturduğu koltuktan kalkmayacaktır .
Uzaktan baktığınız zaman son derece sakin, huzurlu ve dengeli bir görünümleri vardır. Sanki uyumun yürüyen sembolü gibi dolaşırlar. Ancak yanlarına sokulduğunuz zaman durumun hiç de göründüğü gibi olmadığını anlamanız uzun sürmez. Evet, Terazi’lerin ne kadar huzursuz tipler olduklarını ancak, yanlarına iyice yaklaştıktan sonra anlayabilirsiniz. Fakat, bütün huzursuzluğuna rağmen yine de aceleci ve telaşlı davranmaz. Hatta rahatlığı sizi öldürebilir. Neredeyse vurdum duymaz denilecek derecede sakin davranır. Bu çelişkili durumun sadece sizi şaşırtacağını düşünmeyin çünkü, kendileri de zaman zaman sergiledikleri çelişkilerin farkına varıp çok şaşırırlar.
Terazi burcu adından da anlaşılacağı gibi iki kefesi olan bir teraziyle sembolize edilir. Bu aynı zamanda adaletin simgesidir. Ve Teraziler adil olmak için o kadar çok uğraşırlar ki, karşılaştıkları durumları enine boyuna ölçüp tartarlar ve bir türlü tartma işleminin sonunu getiremezler. Ya da bu işlem çok uzun sürer. Çünkü, terazinin kefelerinden biri yukarıdayken diğeri aşağıdadır. Her ikisi de aynı düzlemde duruncaya, dengeye gelinceye kadar çok inip çıkarlar. Terazi insanları da dengeyi buluncaya kadar hem duygusal hem de zihinsel açıdan iniş çıkışlar yaşar ve bir türlü dengeyi tutturamazlar. Tabii bu sırada birçok çelişkileri de içlerinde barındırırlar. Yani günün bir bölümünde son derece tatlı, cana yakın, esprili, çekici biriyken günün bir bölümünde sinir bozucu, kavgacı, inatçı, huzursuz, sıkıntılı, karamsar ve şaşkın biri olabilir. Yani kefelerin iki ucu bir aşağı bir yukarı sallanır durur. Tabii bu arada karar vermesi de mümkün değildir.
O kadar çok açıdan değerlendirip o kadar çeşitli düşünceler içinde bulunurlar ki, hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmak istemezler. Hatta herbir şeyi iki kez tartıp sonra karar vermeyi düşünür. Neden ve sonuçları parlak bir mantıkla inceledikten sonra doğru ve hakça bir karara varır. Bir kez karar verdikten sonra da dengesine kavuşacaktır. Dengeyi yakalayan Teraziler harikadır. Ve bu dengesini yeni bir karar dönemine girinceye kadar sürdürür. Daha doğrusu kararsız kaldığı durumla karşılaşıncaya kadar.
Beni çok iyi anlatığını düşündüğüm bir yazıydı. Sizinle de onun için paylaşmak istedim. Bazı yerleri uymuyor ama artık idare edeceğiz. Umarım beğenirsiniz. "
**
demiş birileri... Ben de gezerken gördüm maya'nın asıl benim yükselen burcum olduğundan (vardır sağda solda başkaları da eminim ;) bir paylaşayım dedim.
Her ne olursa olsun bana göre bir Terazinin iki belirgin özelliği vardır:
Güzel olmasa dahi gizemli ve câzibelidir.
Yazı konusunda oldukça başarılıdır. Daha da genişleteyim, 'artist ruhlu' durlar.
Bir de her telden çalmaları var mı acaba?
Sen ne dersin sevgili maya?
Sevgiler...
Hayat

3 yorum:

beenmaya dedi ki...

benim bildiklerimde aynı. güzel olmasa bile çok çekici, gizemli, konuşkan, sosyal ortamlarda mutlaka dikkat çeken, çok sevilen biridir. denge temsilidir her zaman ama kendi içinde kararsızlıkları nedeniyle dengesizin biridir ki ben buna kısaca dengeli dengesiz diyorum :)))

Hayat dedi ki...

Yine de itiraf edeyim ki dengesizliklerinde bile bir çekicilik var olsa gerektir.
Teşekkürler canım.. : )

beenmaya dedi ki...

tabiki de :))))