7 Haziran 2009 Pazar

Yasaklı Siteleri açabilme



You Tube ve imeem e erişim için bu maili yayınlamak istedim.Ben uzun süredir uyguluyordum.Bir eser paylaşmak istedim sizlerle G. Baktagir' den.
Böyle olunca dinlemek isteyen arkadaşların eğer henüz bir girişimde bulunmamışlar ve sitelere erişemiyorlarsa uygulamasını öneririm.
Eserler sayfanın sonunda, dinlemek için şimdilik tıklamak gerekiyor.
Otomatik olarak da ayarlayabilirim belki fırsatım olduğunda...
Sevgiler...
Hayat

"Sizlerden gelen bazı şikayetler den anlaşılacağı üzere imeem.com adlı müzik,foto ve video paylaşım sitesinin bir müddetdir mahkeme kararı ile engellenmiş olduğu anlaşılmaktadır. Bazı arkadaşlarımın spaces alanları için üyesi olduğum imeem.com adlı sitedeki sayfamdan müzik,video ve resim embed kotlarını vermiş olduğumdan sitenin erişime engellenmiş olması nedeni ile alanlarında görünmemektedir. Arkadaşlar sakın telaşlanmayın. Bunun çözümü mevcuttu. Görünmüyor diye sakın bloglarınızdan silme yapmayın. Aşağıda vermiş olduğum linkte imeem.com ve diğer tüm yasaklanmış siteler nasıl erişim sağlanacağı resimli olarak anlatılmıştır. Bunu uyguladığınızda bundan sonra hiçbir şekilde sitelerin erişime engellenmiş olduğunun bile farkında olmayacaksınız.

Yasakli Siteleri acabilme
İlk olarak Başlat > Denetim Masası > Ağ Bağlantıları > Yerel Ağ Bağlantısı yolunu izliyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir bölüm çıkıyor..

Şimdi özellikler butonuna tıklıyoruz .. Karşımıza aşağıdaki gibi bir bölüm çıkıyor..

Yukarıdaki pencerede İnternet Erişim Kuralları(TCP/IP)'yi seçiyoruz ve özellikler diyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkacak..

Son olarak yukarıdaki pencereden Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullanı seçiyoruz ve boşluklara sırasıyla ;
208.67.222.222
208.67.220.220
bilgilerini giriyoruz. Daha sonra Tamam butonuna tıklıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Bilgisayarınız açıldıktan sonra web tarayıcınıza http://welcome.opendns.com yazıp ayarları test edebilirsiniz.İşlem bu kadar .. Artık daha hızlı, akıllı, güvenli ve en önemlisi özgür bir internetiniz var.

Not1:Open DNS'i Vista'da kullanmak isteyenler için de durum yaklaşık olarak aynı. Ancak Vista'da TCP/IPv6 ve TCP/IPv4 olmak üzere iki seçenek var. Sizin dns adreslerini girmeniz gereken seçenek TCP/IPv4. Buna dikkat ederek Vista'da da Open DNS'i kullanabilirsiniz.
Not2: OpenDNS nin internet bağlantınıza herhangi bir zararı yoktur. Tam tersi interneti daha özgür ve daha verimli kullanabilirsiniz."

Hiç yorum yok: